S strani našega ministrstva smo dobili najnovejše informacije v zvezi z oprostitvijo plačila v primeru potrjene okužbe pri otroku.

Na podlagi okrožnice z dne 22. 2. 2022, je ukinjena odreditev karantene za osebe, ki so bile v visoko tveganem stiku. Odlok je začel veljati 19. 2. 2022.

Z ukinitvijo karantene od 19. 2. 2022 dalje ni več podlage za priznanje pravice do oprostitve plačila staršev za vrtec za dneve odsotnosti otroka. S prenehanjem veljavnosti ukrepa karantene preneha veljati tudi možnost priznavanja oprostitve plačil staršev za čas odsotnosti otroka iz vrtca v primeru izolacije.

Ampak… bodite pozorni:

Glede na dejstvo, da se je ukrep odrejanja karantene ukinil z 19. 2. 2022, se karantene, ki so bile odrejene pred tem datumom, še vedno priznavajo. Ker je zadnja karantena trajala največ 7 dni,  to pomeni, da bi ob odreditvi karantene otroku na dan 18. 2. 2022, trajala karantena do vključno 24. 2. 2022 (kar je zadnji dan, ko je še možno, da se upošteva). Smiselno enako velja tudi za odsotnost otrok zaradi izolacije ob predložitvi potrdila o prebolevnosti, ki  izkazuje datum okužbe in ki se mu prišteje še 7 dni.

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)